KUVITELLUT KANKAAT näyttely Suomen käsityön museoon syyskuussa 2023 

Taiteilijaprofessori Merja Keskisen näyttely KUVITELLUT KANKAAT avautuu syyskuussa 2023 Suomen käsityön museossa Jyväskylässä. Näyttelyn teoksissa taiteilija käsittelee värejä ja niiden synnyttämiä mielikuvia. Teokset rakentuvat osista ja toistuvien elementtien yhdistelmistä. Niissä nousevat esille värien variaatiot, kolmiulotteiset vaikutelmat ja tilallisuus. Teoksissa värien muutokset pohjautuvat systematiikkaan ja ennalta valittuun järjestelmään. Eriväriset langat sekoittuvat optisesti ja tuloksena on yllättäviä värisävyjä, joita on etukäteen vaikea kuvitella.

Näyttelyn nimi viittaa työskentelyprosessiin. Työn valmistaminen edellyttää pitkää työskentelyjaksoa ja kaikkien osien valmistumista ennen kuin kuviteltu hahmotelma teoksesta saa lopullisen muotonsa. Hennoimpien teoksien muoto avautuu vasta tilassa ripustuksen myötä. Prosessia kuvaakin hyvin taiteilijan lausahdus ”Työskentelen saadakseni nähdä”.

Merja Keskinen

KUVITELLUT KANKAAT

9.9.-3.12.2023

Suomen käsityön museo

Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä