Paljain Silmin yhteisnäyttely kesäksi Voipaalan Taidekeskukseen

Tekstiilitaiteilijat TEXO ry:n ja Taiteilijat O:n yhteistyössä tuottama Paljain Silmin – With the Naked Eye ryhmänäyttely kootaan uudistettuna ja laajennettuna Voipaalan Taidekeskukseen kesäksi 2022. Vuonna 2020 HAA Galleriassa Helsingissä esillä ollut näyttely täydentyy noin kymmenellä teoksella. Teostäydennysten kuratoinnista vastaavat koordinaattorit Anna-Kaisa Haanaho ja Jaana Woll, jotka ovat noudattaneet alkuperäisten kuraattoreiden kuvataiteilija Kaisu Koiviston ja muotoilija Teemu Salosen viitoittamia suuntaviivoja. Näyttelyn teemana on ihmisen ja luonnon kohtaaminen.


Merja Keskinen on mukana näyttelyssä Talo -teoksella.

Talo -teoksen rakennusmateriaaleina ovat langat ja värit. Sen seinät väreilevät eri väreissä ja läpinäkyvyys synnyttää epätodellisen tunteen. Talo rakentuu 16 kevyestä verkkomaisesti kudotusta liuskasta, jotka asettuvat kuution muotoon. Talon seinät hahmottuvat eri reunoilla erivärisinä. Verkkomaisessa rakenteessa värit voivat hävitä lähes olemattomiin tai voimistua määräänsä suuremmiksi. Teos havainnollistaa valon merkitystä ja vastavalon aiheuttamia muutoksia värien kokemisessa. Illuusio talosta ei anna suojaa ympärillemme, se on hatara ja hauras, mutta tarjoaa sisäistä rauhaa ja kauneutta. Teos kommentoi asumista ilmaston muuttuessa ja lämmetessä.

Merja Keskinen tulkitsee teoksissaan ympäröivää maailmaa värien avulla. Teosten sisältö perustuu väriopillisiin pohdintoihin sekä värien hahmottumiseen ja kokemiseen vaikuttavien tekijöiden tarkasteluun.

Paljain silmin – With the Naked Eye näyttelyn avajaisia vietetään Voipaalan Taidekeskuksessa perjantaina 10.6. klo 18 alkaen. Näyttely on avoinna 11.6. – 28.8.2022 (ti-su 11-18).

Tervetuloa!

Voipaalan Taidekeskus

Sääksmäentie 772, 37700 Valkeakoski