Merja Keskisen näyttely LOKAKUUN VÄRIT esillä Täky galleriassa Lappeenrannassa lokakuussa 2024

Näyttelyyn valmistuneessa teoskokonaisuudessa lähtökohtana oli syksyiset lokakuun värit ja ruskean erilaiset vivahteet. Tavoitteena oli löytää teoksiin ruskean sävyjä yhdistelemällä sinisiä, punaisia ja keltaisia lankoja. Ruskean lisäksi samojen lankojen yhdistelmistä syntyivät myös oranssin, violetin ja vihreän variaatiot.

Värien muutokset pohjautuvat systematiikkaan ja teosten värisävyt ovat syntyneet ennalta valitun järjestelmän mukaisesti. Värien sekoittuminen teoksissa tapahtuu optisesti. Teosten abstrakti ilmaisu nostaa esiin värien pienet siirtymät ja hienovaraiset muutokset.

Näyttelyssä on esillä kuuden teoksen sarja. Osista koottujen teosten kudottua kangasta jäljittelevä pinnan rakenne ja struktuuri on toteutettu ilman kangaspuita punomalla ja ompelemalla. Näyttelyssä esillä olevien teosten värit on aikaansaatu kolmen erisävyisen sinisen, kolmen punaisen ja kolmen keltaisen ohuen pellavalangan erilaisista yhdistelmistä. Näyttelytilan keskiosaan asettuvassa Särkyvä linja teoksessa on pellavan lisäksi käytetty myös ohutta kuparilankaa. 

LOKAKUUN VÄRIT näyttely kuuluu Täky gallerian Muotoilun syksyn 2024 neljän kutsunäyttelyn sarjaan.

Merja Keskinen LOKAKUUN VÄRIT 2.10.–31.10.2024

TÄKY GALLERIA, Satamatie 10, Linnoitus, Lappeenranta

Avoinna ma-pe 11–17, la-su 11–16